Sağlıklı ve güzel bir yıl temennisiyle...
SAYFALAR

/ 30 NİSAN 2016 İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI, İŞYERİ HEKİMLİĞİ, İŞYERİ HEMŞİRELİĞİ SINAV BAŞVURUSU 15 MART 2016 - 24 MART 2016 TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK

30 Nisan 2016 tarihinde ÖSYM tarafından yapılacak iş güvenliği uzmanlığı, işyeri hekimliği, işyeri hemşireliği (Diğer Sağlık Personeli) Sınav Başvurusunun 15 Mart 2016 ile 24 Mart 2106 tarihleri arasında aşağıda özetlenmiş hususlara dikkat edilerek yapılması gerekmektedir.
Adaylar öncelikle,  aşağıda anlatıldığı şekilde sınav başvurusunu yapacaklar, sonra 150TL sınav ücretini ödeyeceklerdir. Sınav başvuruları 15 Mart ile 24 Mart arası, Sınav ücretleri ise 15 Mart - 25 Mart arasında yapılabilecektir.       SINAV ÜCRETİNİN YATIRILMASI:        Sınav ücreti ÖSYM hesabına;
  • Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç),
  • Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç),
  • Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı,
  • Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler,
  • Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.) aracılığıyla yatırılabileceği gibi ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/bankakartı ile de yatırılabilecektir.
  •     SINAV BAŞVURU İŞLEMİ:        ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sisteminde hiç kaydı bulunmayan adaylar ile ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı (*) bulunmayan adaylar:  başvurularını ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden yapacaklardır. ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinin Listesi  Başvuru Merkezleriisg14032016 dosyasında verilmiştir.)  ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı (*) bulunan adaylar, başvurularını; bireysel olarak İnternet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden) T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile) veya diledikleri bir ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden yapacaklardır.   * Geçerli fotoğraf: Son 50 ay içerisinde ÖSYM tarafından yapılan bir sınava bir başvuru merkezi aracılığıyla başvuru yapmış ve başvuru aşamasında fotoğrafı başvuru merkezi görevlisi tarafından çekilerek ÖSYM kayıtlarına alınmış adaylar ile son 50 ay içerisinde herhangi bir nedenle bir başvuru merkezinden fotoğraf güncellemesi gerçekleştirmiş adayların ÖSYM kayıtlarındaki fotoğrafı geçerli fotoğraftır.     SINAV KOORDİNATÖRLÜKLERİNDEN BAŞVURU YAPACAKLAR:      
  • Adayların ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden başvurularını yaparken, doldurulmuş Aday Başvuru Formu ile birlikte nüfus cüzdanı veya / süresi geçerli pasaportlarını yanlarında bulundurmaları zorunludur. 
  • ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine erişim için şifresini unutan adaylar: ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerine nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaportları ile şahsen başvurarak ücreti karşılığında yeni şifrelerini edinebileceklerdir. Şifrenin edinilmesi ile ilgili ayrıntılı bilgi ÖSYM’nin İnternet sayfasında bulunmaktadır.
  • ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde lisans eğitim bilgisi bulunmayan adaylar ile lisans eğitim bilgisi değişen adaylar istedikleri takdirde bu bilgilerinin sisteme kaydını yaptırabileceklerdir. Lisans eğitim bilgilerinin sisteme kaydını yaptırmak isteyen adayların lisans eğitim bilgilerini gösterir resmi belgenin onaylı bir örneğini (diploma/mezuniyet belgesi) yanlarında bulundurmaları ve başvuru merkezi görevlisine teslim etmelerizorunludur. 
  • Başvuru merkezi görevlisi tarafından adayın Aday Başvuru Formundaki bilgileri ile birlikte web kamerayla alınacak fotoğrafı da elektronik ortama aktarılacaktır (ÖSYM kayıtlarında geçerli bir fotoğrafı (*) bulunan adayların fotoğraflarının çekilmesi sistem tarafından engellenmektedir.). Fotoğraf, adayın fiziksel olarak tanınmasını sağlayacak nitelikte olmalıdır. Başvuru merkezi görevlisi adayın bilgilerini ve fotoğrafını elektronik ortama aktardıktan sonra yazıcıdan alacağı Aday Başvuru Kayıt Bilgileri formunu kontrol etmesi için adaya verecektir. Bu aşamadan sonra kişisel bilgilerin doğruluğundan aday sorumlu olacaktır. Aday belgeyi kontrol edecek ve bilgiler doğru ise imzalayıp görevliye onaylaması için geri verecektir.
  • Belge üzerindeki onay kodu sisteme girildikten ve sınav ücreti yatırıldıktan sonra başvuru tamamlanacaktır. Onay kodu girilmeyen ve sınav ücreti yatırılmayan başvurular tamamlanmayacağı için geçersizdir ve sorumluluk adaya aittir
  • Adaylar sınav ücretini yatırdıktan sonra başvuru süresi içinde başvuru bilgilerini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden kontrol etmeli ve aday başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünü edinerek sınavın diğer aşamalarında gerekebileceğinden özenle saklamalıdır.
  •   ÖSYM İNTERNET SİTESİNDEN BAŞVURU YAPACAKLAR (DAHA ÖNCE ÖSYM'NİN YAPTIĞI BİR SINAVA GİRMİŞ VE ÖSYM ADAY İŞLEMLERİ SİSTEMİNE ERİŞİM ŞİFRESİ OLAN ADAYLAR):   
  • ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden bireysel olarak İnternet aracılığıyla başvuru yapan adayların başvurularının tamamlanması için, “Başvuru işlemi başarıyla tamamlandı.” açıklamasını mutlaka görmeleri, sınav ücretini yatırmaları ve aday başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünü yazıcıdan alarak, başvurunun diğer aşamalarında gerekebileceğinden özenle saklamaları gerekmektedir.
  •   SINAVDA YANINIZDA BULUNMASI GEREKENLER VE SINAV KURALLARI:  
  • Adaylar sınava, sınavın yapıldığı hafta içerisinde ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numarası ve aday şifresi girerek edinebilecekleri Sınava Giriş Belgesi ve nüfus cüzdanı veya / süresi geçerli pasaportu ile kabul edilecektir. 
  • (Nüfus cüzdanı veya pasaport dışında, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (Bu özel durum, muvazzaf askerler için geçerli değildir.), 
  • Nüfus cüzdanı veya pasaport dışında, askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (Bu özel durum, muvazzaf askerler için geçerli değildir.), tutuklu/hükümlü adayların bu durumlarını kanıtlayan fotoğraflı resmî belge, Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar ile pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı özelkimlik belgesi olarak kabul edilir. Bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler olarak kabul edilmeyecektir.
  • Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğrafı ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga, güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan (TC Kimlik numarası elle veya daktilo ile sonradan yazılmış veya ilave edilmiş, fotoğraf sonradan eklenmiş olmamalıdır.) nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaportlar kabul edilmeyecektir. Bir aday bu belgeleri yanında olmadığı hâlde Sınav Koordinatörlerinin, ÖSYM Temsilcilerinin, bina veya salon görevlilerinin kararıyla herhangi bir salonda sınava alınmış olsa bile, bu adayın sınavı ÖSYM Yönetim Kurulunca geçersiz sayılacaktır.
  • Sınav için gerekli olan iki adet kurşunkalem, silgi, kalemtıraş, ve peçete her bir aday için ÖSYM tarafından temin edilecektir. 
  • Tüm adaylar, 26 Eylül 2012 tarihli ve 28423 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Adayların ve Sınav Görevlilerinin Sınav Binalarına Giriş Koşullarına İlişkin Yönetmelik” hükümlerine ve diğer sınav kurallarına uymak zorundadır. Sınav kurallarına uymak temel görevidir. Sınav kurallarına uymayan adayların sınavı geçersiz sayılacaktır. Sınav bina/salonları ÖSYM tarafından kurulacak güvenlik kameraları ile izlenebilecektir.
  • Sınavda adaylara, 5 ayrı sertifika alanında çoktan seçmeli sorulardan oluşan bir test uygulanacaktır. Her testte 50 soru yer alacaktır. Aynı tarih ve saatte 5 sertifika alanında yapılacak sınavlarda soru içerikleri farklı olabilecektir. Testler içinde ortak sorular da yer alabilecektir.
  • Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır. Biçimsel veya bilimsel bir nedenle ÖSYM tarafından veya yargı kararı ile iptal edilen sorular, tüm adaylar için değerlendirme dışında bırakılacaktır. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra bu durumun oluşması halinde, sınav sonuçları açıklandığı tarihte başarılı ilan edilenlerin hakları saklı tutulacaktır. Sınavda iptal edilen soru olduğu takdirde iptal edilen soru sayısı çıkarıldıktan sonra kalan soruların %70’ini veya DSP'lerde %60'ını doğru olarak cevaplayanlar, baraj puanı geçmiş sayılacaklardır.
  • (Maalesef bu hususta değişiklik olmuş, önceden iptal olan soruyu yanlışta işaretlesiniz sizin için doğru kabul ediliyordu ama şimdi Sınavda iptal edilen soru olduğu takdirde iptal edilen soru sayısı çıkarıldıktan sonra kalan soruların %70’ini veya DSP'lerde %60'ını doğru olarak cevaplayanlar, baraj puanı geçmiş sayılacaklardır.)
  • İş Yeri Hekimliği sertifika alanı ile İş Güvenliği Uzmanlığı sertifika alanlarında sınava giren adayların sınavda başarılı sayılabilmeleri için 70 ve üzerinde; Diğer Sağlık Personeli sertifika alanında sınava giren adayların ise sınavda başarılı sayılabilmeleri için 60 ve üzerinde bir puan almaları gerekmektedir.
  •    
  • Başvuru için gerekli dökümanları incelemek için tıklayınız
  •         KOLAYLIKLAR DİLERİZ        
  • Başarı için Sınava Hazırlık Kamplarımızı inceleyiniz
  •  
    200